DOHA - Gregory Sedoc heeft zich vrijdag in Doha bij de wereldkampioenschappen indoor geplaatst voor de halve finales van de 60 meter horden.

De Nederlander eindigde in zijn serie als vierde in 7,79 seconden. Zijn klassering was voldoende om zondag op de laatste dag weer in actie te komen. De eerste vier van de vijf series en de vier tijdsnelste verliezers plaatsten zich voor de halve eindstrijd.

De winst in de serie ging naar olympisch kampioen Dayron Robles. De Cubaan raffelde de afstand af in 7,74. De Amerikanen David Oliver en Terrence Trammell waren de snelsten in de series. Beiden wonnen hun race in 7,60.

Ook de Chinees Xiang Liu slaagde er in de halve eindstrijd te halen. De olympisch kampioen van 2004 (Athene) liep voor het eerst sinds zijn mislukte optreden tijdens de Spelen van Peking (2008) weer een grote wedstrijd. Hij finishte in zijn race in 7,79 als derde.

Diskwalificatie

De race viel Sedoc zelf tegen. In Doha betekent een valse start direct diskwalificatie. De onbekende Nepalees Dhirendra Chaudhary startte in de serie met Sedoc veel te vroeg en kon zich weer omkleden.

Veel atleten klaagden op de eerste dag in Doha dat de startcommando's amper te horen te zijn. Ook het startschot zelf is moeilijk te onderscheiden.

''Ik liep geen goede race. Die 7,79 is wel voldoende, maar als vierde doorgaan betekent tegen de allerbesten in de halve finale'', gaf Sedoc na zijn race aan.