NEW DELHI - Oud-international Ties Kruize heeft begin deze week in India gedacht aan aftreden als bestuurslid Tophockey.

Dat liet de interim-teammanager van de Nederlandse mannenploeg vrijdag op de voorlaatste dag van het wereldkampioenschap weten. Hij was het 'gezeur' over zijn dubbelfunctie in New Delhi even zat.

''Ik zei tegen voorzitter Jan Albers: 'weet je wat, ik treed gewoon af. Dan zijn we van het hele probleem af'. Of het tijdelijk zou zijn? Dat kun je dan nog in het midden laten. In elk geval voor dit toernooi. Hoe Jan reageerde? Hij begon hard te lachen.''

Belangenverstrengeling

Kruize ging met Albers in conclaaf nadat de bondsvoorzitter in New Delhi enkele uitspraken had gedaan over de opmerkelijke dubbelrol van de voormalige topscorer van Oranje. De preses gaf toe dat het bondsbestuur te weinig had nagedacht over mogelijke belangenverstrengeling bij Kruize.

''Misschien was het zuiverder geweest als Ties zijn functie als bestuurslid had neergelegd zo lang hij als teammanager werkzaam zou zijn'', gaf Albers toe.

Kruize fungeert bij het WK in India als assistent van bondscoach Michel van den Heuvel, maar is bestuurlijk tevens zijn baas. Zo heeft de Hagenaar na het WK een belangrijke stem of de Brabantse keuzeheer het traject naar Londen 2012 mag afmaken.

''Ik vond de uitspraken van Jan niet zo heel handig'', gaf Kruize te kennen. ''Al was het bericht nogal zwaar aangezet.''

'Ruis gegeven'

Kruize: ''Ik kan me best goed voorstellen dat mijn dubbelfunctie hier en daar een beetje ruis heeft gegeven. Dat hebben wij ons als bestuur achteraf te weinig gerealiseerd. Als we dat wel hadden ingezien, hadden we het anders gebracht."

"Maar waarom zou je stilstaan bij een probleem als dat voor onszelf geen probleem is? Zo gaan we er hier ook nog steeds mee om. Na het WK is er sowieso niets meer aan de hand, want dan leg ik mijn functie als teammanager weer neer.''