DOHA - In de warmte van Doha beginnen vrijdagochtend de wereldkampioenschappen indooratletiek. De Nederlandse afvaardiging bestaat uit slechts drie atleten, van wie er op de eerste dag twee in actie komen.

Adrienne Herzog start vrijdagmiddag in de tweede serie van de 3000 meter, een dag later volgt de finale. Om die te halen moet Herzog bij de eerste vier of tot de vier tijdsnelste verliezers behoren.

Gregory Sedoc loopt later in de series van de 60 meter horden. Om verder te komen moet ook hij bij de eerste vier eindigen of bij de vier tijdsnelste verliezers zitten.

Zondag volgen in zijn discipline de halve finales en finale. Kogelstootster Melissa Boekelman komt zaterdagochtend in de kwalificatie in actie.

Hak en Okken

Nederland had met meer atleten in Doha aan de start kunnen staan. Yvonne Hak en Arnoud Okken voldeden op de 800 meter aan de eisen, maar besloten de WK indoor aan zich voorbij te laten gaan.

Ze werken liever toe naar het buitenseizoen, waarin de Europese kampioenschappen in Barcelona centraal staan. De eerste dag in Doha start om 07.00 uur Nederlandse tijd. Er worden geen medailles op vrijdag verdeeld.