NEW DELHI - De Australische ploeg wacht al 24 jaar op de tweede wereldtitel in het mannenhockey. Na de primeur in 1986 in Londen slaagde de olympisch kampioen van 2004 (Athene) er nooit meer in om het WK-goud te bemachtigen.

Zowel in 2002 (Kuala Lumpur) als in 2006 (Mönchengladbach) moesten de 'Kookaburras' in de finale hun meerdere erkennen in Duitsland.

De selectie van bondscoach Richard Charlesworth, die een decennium geleden al grote triomfen vierde met de Australische vrouwenploeg, telt liefst acht spelers die in de Nederlandse competitie uitkomen.

Van hen zijn strafcornerspecialist Luke Doerner (Laren) en aanvoerder Jamie Dwyer (Bloemendaal) de bekendste.

Champions Trophy

Dwyer werd evenals zijn clubgenoot Teun de Nooijer drie keer uitgeroepen tot beste speler van de wereld. Doerner is bij het WK in New Delhi met zes treffers topscorer van Australië.

Australië won in december vorig jaar in Melbourne de Champions Trophy. In de groepswedstrijd was de nummer twee van de wereldranglijst toen veel te sterk voor Nederland (7-2).

Australië begon aan het WK in India met een verrassende nederlaag tegen Engeland (2-3). Daarna behaalde de titelfavoriet onder meer een recordzege tegen Zuid-Afrika (12-0).