AMSTERDAM - Feyenoord voert deze week een tweede gesprek met Ruben Schaken. De rechtsbuiten van VVV-Venlo is na dit seizoen transfervrij en staat nadrukkelijk in de belangstelling van NAC Breda en twee buitenlandse clubs.

Mario Been hoopt echter dat de Amsterdammer volgend seizoen in Rotterdam te bewonderen is. "Ik hoop dat we snel een akkoord met hem bereiken", zegt hij in Voetbal International.

Vorige week kwam Feyenoord al tot overeenstemming met teamgenoot Adil Auassar. De club hoopt nu ook Schaken vanuit Venlo naar De Kuip te kunnen halen.

Been: "Schaken heeft specifieke kwaliteiten, zoals snelheid en een individuele actie. Het feit dat we weer met elkaar om tafel zitten, wil zeggen dat we allebei nog steeds enthousiast zijn."

Kapers

Er zijn echter kapers op de kust, Schaken kan naast Feyenoord ook op interesse rekenen van NAC Breda en twee buitenlandse clubs.

Been hoopt dat de 27-jarige rechtsbuiten toch in Rotterdam tekent, ondanks de financiële malaise in Rotterdam.

"We willen hem in ieder geval graag hebben, maar de voetballers op ons lijstje moeten ook allemaal graag voor Feyenoord willen spelen. Als wij dat niet bespeuren, houdt alles op. Je gaat niet in de woestijn voetballen, hè, maar voor Feyenoord: een geweldige club."