AMSTERDAM - Yelmer Buurman gaat dit jaar in de Superleague Formula racen onder de vlag van AC Milan. Atech Grand Prix bevestigt rond te zijn met de Nederlandse coureur.

Het team, gevestigd in Silverstone, won vorig jaar de titel met Liverpool en coureur Adrian Valles.

Atech GP is het eerste team dat een coureur voor komend seizoen bevestigt. Teambaas David Hayle is erg enthousiast over de komst van Buurman. "Ik ben erg tevreden met het sluiten van deze deal met Yelmer, die ik overigens al ken sinds de Formule Renault-dagen."

"De laatste jaren heb ik Yelmer zien groeien en heeft hij bewezen een sterke coureur te zijn in de Superleague Formula. Dit seizoen gaan we proberen om een stap verder te gaan met hem en ik verwacht dat hij kan vechten voor de titel van het kampioenschap", zegt Hayle.

Anderlecht

Buurman werd in het eerste seizoen van de Superleague Formula tweede met PSV Eindhoven. Het jaar daarna werd de Nederlander vierde voor het team van Anderlecht. In 2009 reed hij ook de GP 2 Asia Series, waarin hij als tweede eindigde.

"Ik ben super blij dat ik terug ben in de Superleague Formula met het team dat afgelopen jaar kampioen werd en ik kijk er enorm naar uit om voor een topclub te kunnen scoren”, aldus een enthousiaste Buurman.

Topclub

"AC Milan is één van de beste clubs van de wereld en ik voel me vereerd dat ik voor zo’n club mag racen. Nadat ik de tweede en vierde plek in de afgelopen twee jaar op mijn naam heb geschreven, wil ik nu echt voor de titel gaan."

"Ik heb maar een doel en dat is het kampioenschap winnen met AC Milan", benadrukt de Nederlander. "Ik ben er helemaal klaar voor en wil iedereen van Atech GP bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben"

De openingsrace van de Superleague Formula by Sonangol vindt plaats in Silverstone op 3-4 april.