RIJEKA - Erwin l'Ami mag op het Europees kampioenschap schaken in Rijeka weer met de beteren meedoen.

Hij won dinsdag in de vierde ronde met wit van de Turk Mert Erdogdu, een internationaal meester met zo'n 125 elo-punten minder. De Nederlander bracht zijn totaal in Kroatië op 3 punten.

Dimitri Reinderman deed hetzelfde. Hij versloeg, eveneens met wit, de onbekende Rus Vladimir Onoprienko en schoot daardoor ook een eind naar boven in de algemene rangschikking. Daar wachten de tegenstanders van internationaal aanzien.

Giri

Anish Giri kon de weg naar winst opnieuw niet vinden. Tegen de Duitser Rene Stern boekte de 15-jarige Rijswijkse grootmeester, die met de zwarte stukken speelde, zijn derde remise op rij.

De nationaal kampioen staat nu op 2 1/2 en zit derhalve in de volgende ronde opnieuw niet tegenover een titelkandidaat.

Vrouwen

Bij de vrouwen probeerde Zhaoqin Peng heel lang Petra Papp eronder te krijgen. De Hongaarse gaf met zwart geen krimp. Na de 57e zet van Peng was remise een feit. De Nederlandse grootmeester heeft nu 2 1/2 punten.

Anne Haast en Lisa Schut kropen door een zege uit de kelder. Arlette van Weersel bleef daar door een nieuwe nederlaag, nu tegen de jonge Turkse Kübra Öztürk. De Poolse Monika Socko heeft als enige nog alles gewonnen.