PEKING - De Chinese curlingspeler Fengchun Wang heeft na afloop van de Olympische Spelen een onvergeeflijke fout gemaakt. De skipper van de nationale curlingploeg droeg bij thuiskomst in Peking een pet met daarop het logo van de Amerikaanse ploeg.

Dat werd hem - uiteraard - niet in dank afgenomen in China. De bond besloot hem direct te ontslaan, zo kwam dinsdag via Chinese media naar buiten.

De 'curlers' uit China stelden teleur in Vancouver. Wang en zijn ploeggenoten verloren in de voorronde zeven van hun negen wedstrijden. De tegenvallende prestaties van Wang kostten de skipper tijdens de laatste twee duels zijn plek in de ploeg.

''Hij was daar niet blij mee. Toen hij arriveerde op het vliegveld van Peking droeg hij een Chinees kostuum met een Amerikaanse pet. Denk je dat we dit normaal vinden?'', zo vroeg teammanager Dong-yan Li zich af in de Information Times.

Niet aanschuiven

Wang werd na aankomst meteen op de trein gezet richting zijn woonplaats Harbin. De ongehoorzame skipper mocht niet meer aanschuiven bij het feestelijke banket met de olympische delegatie in Peking.

Wang verklaarde in de krant de pet geruild te hebben met een Amerikaanse atleet.