NEW DELHI - Het bestuur van de internationale hockeyfederatie (FIH) doet er goed aan om het volgende WK hockey voor mannen (en vrouwen) in 2014 aan Nederland toe te wijzen.

''Wij zijn in staat om er in Den Haag een groot feest van te maken. Dat hebben we in 1998 al in Utrecht bewezen. De FIH weet dus dat wij zo'n groot evenement aan kunnen'', liet Jan Albers, voorzitter van de Nederlandse hockeybond (KNHB), maandag in New Delhi weten.

Albers, sinds anderhalf jaar tevens bestuurslid van de FIH, heeft begrip voor het militaire machtsvertoon en de extreme veiligheidsmaatregelen bij het huidige WK voor mannen in India. ''Ik ben er niet van geschrokken. Ik heb jarenlang in Zuid-Amerika gewoond en gewerkt."

"Daar zie je op straat en in hotels ook veel agenten en bewakers lopen met zware wapens. De FIH heeft dit toernooi bewust aan India gegund om het hockey in dit immense land te promoten. Dan moet je nu niet gaan klagen over de strenge beveiling. Dat hoort nu eenmaal bij dit land.''

Groot feest

Albers: ''Het WK hockey behoort voor iedereen een groot feest te zijn. Met een beleid van open deuren en zonder belemmeringen van visa en andere hinderlijke zaken. Dat is helaas hier in India niet het geval."

"Zonder arrogant te willen zijn, durven wij te zeggen dat wij het WK in Den Haag voor iedereen optimaal kunnen organiseren. Voor het internationale hockey zou het een zegen zijn.''