BORDEAUX - De topper in de Franse competitie tussen de koplopers Girondins Bordeaux en Montpellier HSC is zondagavond geëindigd in een gelijkspel: 1-1. Daarmee deden de bezoekers zich tekort.

Alberto Costa en de Colombiaan Victor Hugo Montano verzuimden Montpellier voor rust op voorsprong te zetten. Beiden misten een strafschop.

Bordeaux speelde vanaf de 31e minuut met tien man. Verdediger Michael Ciani kreeg direct rood na een overtreding op Montano. Toch kwam de thuisclub na een uur op voorsprong dankzij de altijd gevaarlijke aanvaller Marouane Chamakh.

De Argentijn Costa maakte ver in blessuretijd zijn eerdere fout goed. Hij redde met een vrije trap van een meter of dertig alsnog een punt voor zijn ploeg, dit seizoen de grote verrassing in het Frans voetbal. Beide clubs hebben nu 52 punten, maar Bordeaux heeft twee wedstrijden minder gespeeld.

Marseille

Olympique Marseille verzuimde de druk op de koplopers op te voeren door eveneens gelijk te spelen, 1-1 tegen middenmoter Lorient.

OM miste een reeks kansen, maar leek toch op een benauwde zege af te stevenen door de vijftiende competitietreffer van Mamadou Niang. Laurent Koscielny maakte echter na ruim een uur onverwachts gelijk.

Marseille bleef met 49 punten vierde in de rangschikking achter Olympique Lyon. Dat maakte zaterdagavond bij het laaggeklasseerde Boulogne-sur-Mer geen gebruik van de mogelijkheid, in elk geval voor even, koploper te worden.

De veelvoudig landskampioen sloot teleurstellend af op 0-0. Lyon voerde in oktober voor het laatste de ranglijst aan. Daarna nam titelverdediger Bordeaux de leiding over.

Champions League

Lyon bleef in Boulogne wel voor de achtste keer op rij ongeslagen, maar zal spijt hebben van het besluit belangrijke spelers als Lisandro Lopez, Cesar Delgado, Jeremy Toulalan en Miralem Pjanic rust te gunnen.

Zij werden gespaard met het oog op het Champions Leagueduel met Real Madrid.