WHISTLER - De Amerikaanse skiester Lindsey Vonn was voor aanvang van de Olympische Spelen al omgedoopt tot 'Koningin van de Winterspelen'.

De 25-jarige vedette kon die kwalificatie echter niet waarmaken. Vonn bleef steken op één gouden en bronzen medaille, waar ze vooraf werd ingeschat op drie keer goud.

Toch keert de blondine naar eigen zeggen tevreden terug naar de Verenigde Staten.

Blij

''Ik ben absoluut heel blij met wat ik hier gepresteerd heb'', beweerde de olympisch kampioene op de afdaling na de voor haar teleurstellend verlopen slalom.

De Amerikaanse miste vrijdag tijdens de eerste run een poortje, waarmee haar laatste optreden in Whistler uitdraaide op een deceptie. Eerder was Vonn gecrasht tijdens de supercombinatie en de reuzenslalom.

Op die laatste discipline liep ze woensdag een gebroken vinger op. ''Ik had het op sommige disciplines wel wat beter kunnen doen. Maar al met al ben ik tevreden met mijn prestaties.''

Hoog

Volgens Vonn waren de verwachtingen te hoog. ''Iedereen verwachtte heel veel van me, maar ik heb geprobeerd om realistisch te blijven. Ik heb voldaan aan mijn eigen verwachtingen. Ik heb de gouden medaille waar ik voor kwam en daarom ben ik enorm blij.''