WHISTLER - De weersomstandigheden in Whistler hebben voor de eerste aanpassing in het programma gezorgd. De organisatie van de Olympische Spelen zag zich gedwongen om de super-combinatie voor vrouwen, die zondag zou worden afgewerkt, te verschuiven.

De skiesters konden vrijdag wederom niet trainen op de piste in Whistler vanwege de mist.

De regels schrijven voor dat alle deelneemsters minstens één keer moeten hebben getraind op de olympische piste.

De training van donderdag werd al snel afgebroken vanwege het slechte weer. Vrijdag ging de oefensessie helemaal niet door. Het is nog niet bekend wanneer de vrouwen om de medailles op de super-combinatie kunnen strijden.

Vonn

De verschuiving van de super-combinatie komt de Amerikaanse favoriete Lindsey Vonn wel goed uit. Vonn kampt met een scheenbeenblessure en heeft nu wat langer de tijd om daarvan te herstellen.

De Duitse Maria Riesch, concurrente van Vonn, zag ook nog een positief aspect aan de afgelasting. ''We kunnen nu in ieder geval de openingsceremonie meemaken'', glimlachte Riesch. ''Het was ook onverantwoord om vandaag naar beneden te gaan.''

Afdaling

De afdaling van de mannen gaat zaterdag vooralsnog wel door. De skiërs hebben het parcours de afgelopen dagen allemaal een keer kunnen verkennen. De weersvooruitzichten voor zaterdag zijn echter ook niet al te best.