CALGARY - De kou van Calgary was na een lekker trainingskamp onder ideale omstandigheden even aanpassen, maar de Nederlandse bobsleeërs zijn blij met de 'ijstijd' die ze kort voor de start van de Olympische Spelen in Vancouver nog even hebben meegepikt in Calgary.

''Het was lekker om weer wat ijsgevoel op te doen'', zei Edwin van Calker een dag voordat de bobsleeërs zich in Vancouver gaan melden.

De teams van Van Calker en Esmé Kamphuis deden hun voorbereiding op de Winterspelen onder een prima zonnetje in San Diego. Zondag vertrokken ze naar Calgary om daar nog enkele starttrainingen en afdalingen te maken.

''Niet met de eigen slee. Die is al naar Vancouver. We zijn met een huurslee naar beneden gegaan. De eerste run viel niet mee, de tweede was wel goed. We zijn er klaar voor en zien uit naar de Spelen'', aldus Van Calker.

Week wachten

De bobbers, die hun intrek gaan nemen in het olympisch dorp in Whistler, bezoeken vrijdagavond (plaatselijke tijd) in Vancouver de opening van de Winterspelen. Pas volgende week hebben de mannen en vrouwen hun eerste trainingen op het programma.

''De aanloop was ontspannen. Dat werkte heel goed. We hebben langzaam naar Vancouver kunnen toewerken, maar het echte werk mag wel beginnen.''