IK Lekker fit!? helpt gemeentes en scholen in Overijssel bij het stimuleren van een gezonde leefstijl van basisschoolleerlingen. De initiatiefneemster van Ik Lekker fit!? Miss Overijssel 2008 Maaike Heethaar en Zilveren Kruis Achmea werken nauw samen. Andere regio´s gaan volgen.

Op 27 november 2009 gaven 750 schoolkinderen uit Ommen en omgeving de aftrap van de campagne IK Lekker fit!? Ze onthulden de grootste fruitmand van Nederland.

Zilveren Kruis Achmea ondertekende samen met andere betrokken samenwerkingspartners (Sportservice Overijssel, GGD IJsselland, Carinova, Icare, JUMP en Noordhoff Uitgevers) het convenant Gezond Gewicht. Paul Rosenmöller, voorzitter convenant Overgewicht, was ook aanwezig.

Leefstijlprogramma

IK Lekker Fit!? is het gezonde leefstijlprogramma voor basisschoolkinderen dat gebaseerd is op de lesmethode Lekker fit!

De komende drie jaar wordt met behulp van diverse partners het programma ondersteund en onder de aandacht gebracht. De eerste 40 scholen in regio IJsselland gaan dit jaar al van start.

Kijk op www.zilverenkruis.nl voor meer informatie.