AMSTERDAM - Los Angeles Lakers heeft maandag met 101-89 van San Antonio Spurs gewonnen. Bij afwezigheid van de geblesseerde Kobe Bryant eiste Pau Gasol de hoofdrol in de wedstrijd voor zich op.

De Spanjaard scoorde 21 punten en pakte liefst negentien rebounds. Lamar Odom (zestien punten en tien rebounds) pakte ook een 'double-double'.

Vince Carter leidde zijn Orlando Magic langs New Orleans Hornets: 123-117. Met 48 punten stal de 33-jarige voor eigen publiek de show. Dat was zijn hoogste individuele score in ruim vier jaar.

Met achttien punten in het vierde kwart maakte Carter het definitieve verschil met de bezoekers die tot dan toe nog aanspraak maakten op de zege.

Mavericks

Dallas Mavericks greep uit bij Golden State Warriors de 127-117 zege. De Warriors begonnen uitstekend en namen in het eerste kwart een voorsprong van veertien punten, maar na ieder kwart slonk die.

Onder leiding van Dirk Nowitzki maakten de Mavericks in de laatste periode echter achttien punten meer dan de thuisploeg, genoeg voor de zege.