ARNHEM - Gerard Dielessen is vanaf 1 mei de nieuwe algemeen directeur van sportkoepel NOCNSF. Hij is de opvolger van Theo Fledderus, die vorige maand aankondigde na 10 jaar te willen vertrekken.

De 55-jarige Dielessen is op dit moment nog werkzaam als algemeen directeur van de NOS. Hij was eerder hoofdredacteur van NOVA en Studio Sport. Dielessen maakte al deel uit van de zogenoemde Club van 28 van het Olympisch Plan 2028. Hij reageerde verheugd op zijn nieuwe functie.

"Dit is een geweldig moment om bij NOCNSF aan de slag te gaan. Juist nu het maatschappelijk belang van sport voor Nederland zo breed wordt erkend."

André Bolhuis, vanaf 18 mei 2010 voorzitter van NOCNSF, is blij met de keuze voor Dielessen. "We kenden Gerard natuurlijk al vanuit zijn functie in de media met de sport. Maar we hebben hem ook als een bewogen pleitbezorger van het maatschappelijk belang van sport leren kennen in de Club van 28. Ik kijk er erg naar uit om met hem samen te werken", aldus de opvolger van Erica Terpstra.

Tevreden

Terpstra is vooral tevreden dat Dielessen nog voor haar vertrek aan de slag gaat. "Het bestuur is heel blij dat het gelukt is om een opvolger van dit kaliber voor Theo Fledderus te vinden. Hij kan bovendien direct aansluitend op het afscheid van Theo beginnen. Voor mij persoonlijk is het een hele geruststelling dat deze wissel nog voor mijn vertrek kan worden voltooid."