Halverwege het interview staat het in een regeltje. Hij stortte een paar jaar geleden ineen tijdens kerstmis en het kostte hem zijn huwelijk met zijn tweede vrouw Sheila.

Ik ben benieuwd hoe Sheila over vijf dagen luistert naar de speech van John Furlong, de hoogste man van het organisatiecomité van de Winterspelen. In de mediagids rept Furlong van een 'ongelooflijke onderneming' om de Spelen naar Vancouver te halen. Sheila weet dondersgoed wat dat betekent.

Er zijn wereldwijd talloze Sheila's: vrouwen, mannen, meisjes en jongens die weten dat hun voormalige geliefde na jaren van halvegare inspanning deze week in Vancouver is aangekomen.

Allemaal sporters die door roeien en ruiten zijn gegaan om in Canada te zijn. Om zeven uur naar bed (nee-hee, ik moet morgen trainen!), nooit thuis en maar één ding aan hun hoofd: Van-couver.

Lust

De ex-geliefden? Hebben ze thuis de lust nog naar de beelden te kijken? Of schreeuwen ze walgend naar hun tv? Of dan toch maar kijken, om te zien wat er nu zó belangrijk was dat het hun relatie heeft mogen verwoesten?

Het is te hopen dat de atleten af en toe eens denken aan Sheila. Laat die Spelen daarom nu ook maar beginnen. Het wachten duurde lang zat.

Nando Boers van Sportweek schrijft elke dag tijdens de Winterspelen een column over sport en andere zaken. Hij volgt vooral het schaatsen, maar hij ziet veel meer.