AMSTERDAM – Met vertrouwen kijkt Robert Doornbos vooruit naar zijn tweede seizoen in de Amerikaanse IndyCar Series. "In 2010 moet een aantal zaken anders", aldus de Rotterdamse coureur in gesprek met NUsport.

De ambitieuze Doornbos maakte in 2009 zijn debuut in de IndyCar Series voor het topteam Newman/Haas/Lanigan Racing.

De hooggespannen verwachtingen zijn niet geheel uitgekomen. "Op zich begon het allemaal niet verkeerd. De eerste paar wedstrijden had ik de snelheid wel te pakken. Maar daarna begonnen de problemen."

'Bobby D.' werd vooral geplaagd door technische malheur. "Het ging vaak fout tijdens de pitstops, waardoor ik een goede klassering kon vergeten. En vervolgens rijd je rond met een auto waarvan je niet weet of alles nog goed functioneert. Op die manier werkte het gewoon niet."

Geen vertrouwen

"Op een oval als Indianapolis rijd je rond de 350 kilometer per uur. Dan wil je dat alles goed zit. Dat was niet altijd het geval. Ik had geen vertrouwen meer in mijn monteurs. Dat is wel heel belangrijk."

"Van de teamleiding kreeg ik steeds excuses aangeboden, maar daar koop je niets voor. Ik was er wel klaar mee." Doornbos besloot na twaalf wedstrijden over te stappen naar HVM Racing, het team waarmee hij eerder succesvol uitkwam in het ChampCar-kampioenschap. "Bij HVM werken nog veel jongens uit mijn ChampCar-seizoen, dus daar was het vertrouwen er direct."

Kleiner budget

HVM is een kleiner team dan Newman/Haas/Lanigan Racing en dat is terug te zien in de snelheid. "Dit team beschikt niet over dezelfde budgetten als topteams zoals Chip Ganassi of Penske. Vooral op de ovals kwamen we tekort. Dat was soms wel pijnlijk. De vooruitzichten voor 2010 zijn een stuk beter; inmiddels zijn ze hard aan het werk om de wagen te ontwikkelen en ik vertrouw erop dat we beter voor de dag kunnen komen."

Het seizoen trapt op 14 maart af met een stratenrace in Saõ Paulo, waar voor het eerst een IndyCar-race wordt gehouden. "Het lijkt me heel gaaf om daar te rijden. Die baan is voor iedereen nieuw", stelt de 28-jarige Doornbos, die vooral uitkijkt naar de derde race, op het Barber Motorsports Park in Alabama. "Dat is een vloeiend, bijna Europees circuit. Die baan ligt me wel, dat weet ik zeker."

Indy

Op 30 mei volgt de Indy 500, de belangrijkste race van het seizoen. "Vorig jaar merkte ik hoe hard de muur van Indianapolis is, toch wil ik er graag weer naartoe. Die wedstrijd is een enorme beleving." Doornbos had de 'pace' op de beroemde kombaan snel te pakken, maar raakte in zowel de trainingen als de race de betonnen buitenmuur.

"Het ging toen goed in de trainingen, waardoor ik wat overmoedig werd. Daar heb ik van geleerd. Het rijden op een oval is vooral een kwestie van ervaring opdoen. Kijk maar naar de kampioen van 2009: Dario Franchitti is inmiddels 36 en heeft al heel wat rondjes gereden op de ovals."

A1GP

Naast de IndyCar Series kwam Doornbos in 2009 ook uit in het A1GP-kampioenschap. De Rotterdammer behaalde in zes wedstrijden over drie weekenden twee podiumplaatsen en één overwinning.

Die klasse is inmiddels ter ziele gegaan, tot grote spijt van Doornbos. "Onwijs jammer dat het over is. Ik heb veel lol gehad, al is het prijzengeld nooit uitbetaald." Ook in het nooit gestarte vijfde seizoen zou hij in actie komen voor Team Nederland. "Het was de bedoeling dat ik de eerste vijf wedstrijden zou rijden."

Gesprekken

Ondanks zijn contract bij HVM heeft Doornbos de Formule 1 nog niet uit zijn hoofd gezet. "Er komt een aantal teams bij, dus hebben we gekeken of er mogelijkheden waren."

"Er waren wat gesprekken met USF1 en ook Campos Meta was geïnteresseerd, alleen zij vragen rond de vijf miljoen dollar aan sponsorgeld. Als ik dat al zou hebben, ging ik liever vooraan rijden in de IndyCar Series dan achteraan in de Formule 1."