SUBOTICA - Voor de Nederlandse volleybalclubs zit het Europese seizoen erop. De vrouwen van Sliedrecht Sport komen donderdag nog in actie maar maken zich geen illusies meer. Voor Weert, Orion en Lycurgus viel het doek woensdag in de Challenge Cup. 

Dynamo kon in Apeldoorn niet stunten in de CEV Cup.

De volleybalsters van PND/Weert waren het dichtst bij een plek bij de laatste zestien.

De Limburgsen verloren in Servië met 3-1 van Spartak Subotica. Dezelfde eindstand prijkte vorige week in eigen huis ook op het scorebord.

'Golden set'

Dat maakte een 'golden set' nodig. De Servische ploeg won die tiebreak met 15-12. Weert begon nog erg sterk en pakte de eerste set met 25-17. Daarna stokte de productie en kon Spartak via 25-13 25-15 en 25-17 voor eigen publiek een verlenging afdwingen.

Sliedrecht Sport moet donderdag in Tsjechië met 3-0 winnen van Kralovo Brno en vervolgens de beslissende set winnen. Na de kansloze nederlaag in eigen huis is dat een onmogelijke opgave.

Dynamo

Dynamo versloeg zijn Griekse opponent EA Patron wel, maar de 3-2 (15-13 in vijfde set) was niet genoeg. De Apeldoorners pakten vorige week in Griekenland geen set.

Lycurgus mocht in Groningen tegen zijn Sloveense opponent Prvacina eveneens geen set verliezen om kans te houden. Die was binnen een half uur verkeken (22-25). De thuisclub mocht daarna wel met 3-2 winnen.

Orion

De mannen van Orion waanden zich na de verrassende 3-2-zege in Tsjechië tegen Dukla Liberec al bijna zeker van een vervolg van het internationale avontuur. Niets bleek minder waar. In Doetinchem sloegen de Tsjechen onverwacht hard terug: 1-3 (21-25 25-21 23-25 22-25)..