VANCOUVER - Het skigebied Cypress Mountain bij Vancouver is ruim twee weken eerder dan de bedoeling gesloten voor het grote publiek. Dat hebben de organisatoren van de Olympische Spelen en Paralympics en het management van het skigebied woensdag besloten.

Op die manier hopen de Canadezen de skipistes in redelijke staat te houden.

Op Cypress Mountain worden tijdens de Winterspelen, die op 12 februari van start gaan, het snowboarden en freestyle skiën gehouden. Pas op 9 maart mogen de alpine-skiërs terugkeren in het gebied.

Het ingrijpende besluit is genomen door de organisatoren omdat het in het gebied al geruime tijd ongekend warm en nat is voor de periode van het jaar.

Als gevolg van de hevige regenval had het management van Cypress Mountain eerder in de week al besloten de pistes voor twee dagen te sluiten voor het grote publiek.

Olympisch programma

Aanvankelijk zouden de pistes op 1 februari voor het publiek dichtgaan. Nu wordt er door de Canadezen alles aangedaan de sneeuw die er ligt in conditie te houden en sneeuw uit andere gebieden aan te voeren. De reddingsactie moet ervoor zorgen dat het olympisch programma zo weinig mogelijk oponthoud oploopt.