FLACHAU - Marlies Schild heeft dinsdagavond voor eigen publiek de wereldbekerwedstrijd op de slalom in Flachau op haar naam geschreven. De Oostenrijkse skiester belandde na twee runs bij kunstlicht op de eerste plaats. Na de eerste manche stond de latere winnares nog vijfde.

Schild behaalde haar 22e zege in het wereldbekercircuit. De Duitse Maria Riesch eindigde als tweede op 0,34 seconde van haar Oostenrijkse rivale. De derde plaats was voor Kathrin Zettel uit Oostenrijk, op 0,42 seconde van Schild.

''Geweldig om in eigen huis te winnen'', lachte de tweevoudig winnares van de wereldbeker. ''Ik heb alles gegeven in de tweede run, maar omdat ik zo'n groot gat moest overbruggen met de zusjes Riesch was ik niet zeker van mezelf. Ik ben heel tevreden dat het toch gelukt is.''

Lindsey Vonn

In het wereldbekerklassement van de slalom bleef Maria Riesch aan de leiding. In het algemene klassement behield Lindsey Vonn de leidende positie. De Amerikaanse viel in Flachau in de eerste manche uit.

Olympisch kampioene Anja Pärson haalde de finish ook niet. De Zweedse raakte tijdens de eerste run geblesseerd aan haar knie. Onderzoek in het ziekenhuis moet uitwijzen hoe ernstig de blessure van Pärson is.