AMSTERDAM - Casey Stoner kijkt vol vertrouwen uit naar het komende MotoGP-seizoen. De Australiër denkt dat zijn nieuwe Ducati een forse verbetering is ten opzichte van de fiets waarmee hij in 2009 vier wedstrijden op zijn naam schreef.

Stoner miste tijdens het afgelopen seizoen drie wedstrijden wegens gezondheidsklachten. Toch wist de wereldkampioen van 2007 knap terug te komen met twee zeges in de laatste drie wedstrijden.

Na testritten met de nieuwe Ducati GP10 kan de 24-jarige niet wachten tot het seizoen van start gaat.

"Ik kijk absoluut uit naar komend seizoen. In Valencia heb ik met de nieuwe motor gereden en ik was direct verkocht. We hebben veel meer tractie", aldus Stoner tegen Autosport.com.

"We kunnen veel meer met de motor doen en er is meer balans, waardoor ik vertrouwen heb dat we beter voor de dag komen op circuits waar we het voorheen lastig hadden."

Topsnelheid

De afgelopen jaren stond de Ducati Desmosedici bekend om zijn hoge topsnelheid. Daar levert de nieuwe machine wat van in om de 'handling' in de bochten te verbeteren. Een slimme zet volgens Stoner.

"Uiteraard verliezen we wat topsnelheid. Maar in Valencia merkte ik dat de nieuwe fiets beter uit de bochten kan accelereren, waardoor we uiteindelijk op de zelfde snelheid uitkomen."

"Ik weet nog niet of we echt gaan inleveren, misschien alleen op de echt lange rechte stukken. Dat winnen we terug op de andere delen van de baan."

Concurrentie

Stoner verwacht het in 2010 vooral met wereldkampioen Valentino Rossi aan de stok te krijgen. "Valentino is duidelijk 'the man to beat'. Hij is de afgelopen twee seizoenen kampioen geworden."

Jorge Lorenzo, de andere coureur van het Yamaha-team, is de tweede grote concurrent voor Stoner, die van beide rijders van het Japanse merk weet waar hun sterke en zwakke punten liggen.

Onberekenbaar

"Rossi kan erg sterk zijn tijdens trainingen, maar het tijdens de race plotseling moeilijk hebben. Hij is echter onberekenbaar, want soms denk je dat hij een lastig weekend heeft en dan is hij in de race toch weer ijzersterk."

"Jorge is meer voorspelbaar. Als het met hem tegenzit in een weekend zie je dat terug in de race. Beide coureurs benaderen een race-weekend op geheel eigen wijze."