AMSTERDAM - Cleveland Cavaliers heeft de koppositie in de Eastern Conference van de NBA verstevigd. De basketballers wonnen in Oakland met 117-114 van Golden State Warriors.

De zege was voor een groot deel te danken aan LeBron James, die 37 punten, elf assists en acht rebounds voor zijn rekening nam.

Ook de andere sterspeler, Shaquille O'Neal, deed een duit in het zakje. Hij was goed voor dertien punten en zes rebounds.

Bij de thuisploeg, die in de laatste twee minuten bijna een 115-104 achterstand wegpoetste, was Monta Ellis met dertig punten de productiefste speler.

Boston

Cleveland profiteerde bovendien van een nederlaag van de voornaamste concurrent Boston Celtics. De landskampioen van 2008 verloor verrassend in eigen huis met 102-96 van Atlanta Hawks.

Boston gaf de zege weg nadat coach Doc Rivers volledig door het lint was gegaan en door de leiding werd weggestuurd. Uit protest besloot zijn assistent vervolgens 18 minuten lang geen speler te wisselen, iets dat in het basketbal nagenoeg niet voorkomt.