SCHWERIN - Coach Edwin Benne en speelster Caroline Wensink zijn vertrokken bij de Duitse volleybalclub Schweriner SC. De club meldde maandag op de website dat Benne ontslagen is. Het contract met Wensink is in overleg ontbonden.

De middenblokkeerster vond al een andere club: het Italiaanse RebecchiLupa Piacenza.

De Duitse club meldde dat conflicten tussen Benne en de spelersgroep alsmede tussen coach en clubleiding de aanleiding vormden voor het afscheid. Schweriner SC is de regerend landskampioen in Duitsland.

De club is ook Europees nog actief en hoopt zo snel mogelijk een nieuwe coach aan te stellen. Oranje-international Wensink kwam eerder uit voor Longa '59, Arke Pollux, DELA Martinus en het Duitse Münster.

Van der Velde

Marije van der Velde zet haar volleybalcarrière voort bij Dros/ Alterno in Apeldoorn. De 21-jarige passer-loper komt met onmiddellijke ingang over van Longa '59.

Deze club uit Lichtenvoorde zag zich onlangs door financiële problemen genoodzaakt het vrouwenteam terug te trekken uit de DELA-League.

Van der Velde kan eventueel donderdag al debuteren voor haar nieuwe vereniging in de bekerwedstrijd tegen Veracles uit Groningen. Alterno kon wel enige versterking gebruiken omdat Ellen Luttikhuis herstelt van een knieoperatie.