TAUPLITZ - De Oostenrijkse schansspringer Gregor Schlierenzauer heeft zondag voor eigen publiek laten zien dat hij nog altijd tot de favorieten voor olympisch goud behoort.

De net 20-jarige 'Schlieri' won de wereldbekerwedstrijd op de grote schans van Tauplitz (Bad Mitterndorf) met overtuigende sprongen van 203,5 en 205 meter.

Een dag eerder had de winnaar van het nieuwjaarsspringen in Garmisch-Partenkirchen nog teleurgesteld met een vijfde plek.

Schlierenzauer presteerde de afgelopen weken wisselvallig tijdens de befaamde Vierschansentoernee.

Vierde

De jonge Oostenrijker won twee van de vier wedstrijden, in Garmisch-Partenkirchen en Innsbruck, maar kwam door tegenvallende prestaties in de andere twee evenementen niet verder dan de vierde plek in het eindklassement.

Zaterdag stelde Schlierenzauer voor eigen publiek in Tauplitz opnieuw teleur. Met sprongen van 192,5 en 193 meter kwam de schansspringer niet verder dan de vijfde stek. De zege ging verrassend naar de Sloveen Robert Kranjec, die 195 en 200 meter ver sprong.

Ammann

Met een puntentotaal van 382,5 hield hij de Zwitser Simon Ammann - die precies dezelfde afstanden had laten aantekenen - een half punt achter zich. Voor Kranjec betekende het zijn eerste WB-zege in vier jaar.