HAUS IM ENNSTAL - Op Lindsey Vonn stond dit weekeinde geen maat in het Oostenrijkse wintersportdorp Haus im Ennstal.

De Amerikaanse skiester was superieur op de twee afdalingen en super-G die werden afgewerkt. ''Ik kan met een gerust gevoel naar Vancouver gaan'', lachte de blondine zondag.

Een maand voor de start van de Olympische Winterspelen in Canada toonde Vonn aan dat het met de vorm wel goed zit. Tijdens het wereldbekerweekeinde in Haus im Ennstal was aan niet te merken dat de 25-jarige Amerikaanse twee weken eerder in Lienz een zware crash had meegemaakt tijdens de reuzenslalom.

Blessure

Vonn liep bij dat ongeluk een blessure aan haar linkerarm op, maar de koningin van het vrouwenskiën ondervond daar in Oostenrijk duidelijk geen hinder meer van.

''Ik laat mijn ski's gewoon het werk doen'', lachte Vonn na haar overwinning op de afsluitende super-G. ''Alles werkt op dit moment goed. Mijn ski's, mijn voorbereiding en mijn tactiek. Voordat ik aan mijn race begin, kijk ik goed naar waar de anderen fouten maken. Drie zeges op een rij, dat geeft me heel veel vertrouwen.''

Afdaling

De Amerikaanse won zowel vrijdag als zaterdag de afdaling, de discipline waarop ze dit wereldbekerseizoen onverslaanbaar is. Met 400 punten gaat de wereldkampioene comfortabel aan de leiding in het wereldbekerklassement.

Nadja Kamer uit Zwitserland kwam zaterdag nog het dichtst in de buurt van Vonn. Kamer had 0,14 seconde langer nodig voor de afdaling, die werd afgewerkt in slechte weersomstandigheden. Door mist en verse sneeuwval moest de start tot drie keer toe worden uitgesteld.

Super-G

Op de super-G was Vonn met 1.26,69 veruit de snelste. De Zweedse Anja Pärson moest als nummer twee ruim een halve seconde toegeven. Pärson was vrijdag ook al als tweede geëindigd op de afdaling. In de stand van de algemene wereldbeker leidt Vonn met 894 punten, Maria Riesch uit Duitsland volgt met 702 punten op respectabele afstand.

De mannen konden in het Zwitserse Adelboden alleen de slalom afwerken. De Fransman Julien Lizeroux was zondag over twee runs de snelste, voor Marcel Hirscher uit Oostenrijk (tweede) en de Kroaat Ivica Kostelic (derde).

Reinfried Herbst, de leider in het wereldbekerklassement, kwam tijdens de tweede slalom ten val. De Oostenrijker heeft nog vier punten voorsprong op Lizeroux. De reuzenslalom werd zaterdag tijdens de eerste run afgelast vanwege de slechts weeromstandigheden. Door de mist konden de skiërs nauwelijks wat zien.