NIEUWEGEIN - Honkballer Ryan Murphy (Pioniers) en softbalster Marloes Fellinger (Sparks) zijn zaterdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de KNBSB gehuldigd als meest waardevolle speler (MVP) van 2009.

Honkbalcoach van het jaar werd de Belg Steve Janssen, die in zijn eerste seizoen Neptunus naar de landstitel loodste.

De Canadees Murphy kreeg de voorkeur boven de Nederlandse internationals Eugene Kingsale (Neptunus) en Danny Rombley (Kinheim). De speler van Pioniers liet vorig seizoen een slaggemiddelde noteren van .313.

Hij was goed voor 21 runs en bracht dertig keer een teamgenoot over de thuisplaat. Murphy onderscheidde zich tevens als beste pitcher. Hij stapte tien keer als winnende werper van de heuvel met een verdiend puntengemiddelde van slechts 0.89.

Aftroeven

Fellinger troefde met een slagmoyenne van .420 Lindsey Meadows (Tex Town Tigers) en Makenzie Smith (Euro Stars) af. Aimee Murch (Terrasvogels) was de beste werpster van 2009.

Bjorn Hato kreeg de Ron Fraser Award als grootste Nederlandse talent. De 18-jarige honkballer van Kinheim ondertekende in december met ploeggenoot Kevin Weijgertse een profcontract bij de New York Mets.