BAD GASTEIN - De Nederlandse snowboardcrosser Cleve Johnson is er zaterdag in Bad Gastein niet in geslaagd zich bij de beste 32 rijders te scharen, waardoor hij kwalificatie voor de finalewedstrijden van zondag heeft misgelopen.

"Dat is zwaar balen, want ik had vrijdag tijdens de training het gevoel dat het hier lekker liep", verklaarde Johnson, die naast de Nederlandse nationaliteit ook over een Amerikaans paspoort beschikt.

Sinds de zomer maakt de 21-jarige snowboarder officieel deel uit van de Nederlandse selectie waarmee hij een startbewijs voor de Spelen in Vancouver hoopt af te dwingen. "Dat is nog steeds mogelijk", benadrukte hij zaterdag.

Cash or crash

Daarvoor moet Johnson bij de komende twee wereldbekerwedstrijden minimaal twee keer bij de beste twaalf rijders eindigen of één keer bij de laatste acht zitten. Een pittige opgave gezien het dat zijn beste resultaat dit seizoen een 33ste plaats is.

"Ik ben iemand die tijdens een race alles geeft. Voor mij is het 'cash or crash', alles of niets. Vandaag was het helaas niets, maar ik denk dat mij zeker kan lukken om alsnog die kwalificatie binnen te slepen."

"En mocht het niet lukken dan ben ik er in Sotchi in ieder geval bij. Daar zie jij mij op het podium terug", besloot de crosser met een knipoog.