AMSTERDAM - Voelt Gerard Kemkers de hete adem in zijn nek? Waarom neemt Houkes afscheid van de judosport? Is de eredivisie een Mickey Mouse-competitie?

Kop van de dag:
TVM-leiding vertrouwt op Kemkers - Succes in de sport kun je niet kopen, dat blijkt ook nu maar weer, spreekt directievoorzitter van TVM Arjan Bos wijselijk en lichtelijk ontgoocheld. De TVM-ploeg presteerde belabberd op het olympisch kwalificatietoernooi, waardoor de grote man achter de schermen zich genoodzaakt ziet hoogstpersoonlijk naar Vancouver af te reizen.

Quote van de dag:
‘Koster is een vakman’ - Luc Nilis, die door PSV was ingezet om het talent Maxime Lestienne naar Eindhoven te lokken, was geen partij voor de charmes van de rustige veldheer. De ingetogen maar ambitieuze Koster lijkt prima op zijn plek bij Club Brugge.

Uitglijder van de dag:
AZ - Al-Kuwait SC Kaifan, Sawahel Alexandria. Wie? Juist, clubs die het afgelopen jaar blijkbaar ook buiten hun landsgrenzen van zich hebben doen spreken, hebben het genoegen om op de IFFHS-rangschikking in de buurt van landskampioen AZ te staan. Hoezo Mickey Mouse-competitie?

Spotlight:
Ruben Houkes - Hij was afgemat door zijn strijd tegen de kilo's. De man die zich in 2007 nog tot beste van de wereld mocht kronen, kon deze ene strijd niet in zijn voordeel beslechten.

Filmpje van de dag:

Wat doe je als jouw team maar niet de weg naar het doel kan vinden? Juist, dan doe je het zelf. Hoewel deze fan blijkbaar nog wel een paar voetballessen kan gebruiken.