AMSTERDAM - Roderick Musters maakt geen deel uit van het Nederlands zaalteam, dat 15 januari aan het EK Indoor in Almere begint. Musters zat in eerste instantie wel bij de EK-selectie, maar moet zijn plek afstaan aan standby-speler Robbert van de Peppel

"Roderick is een uitstekende hockeyer en heeft het goed gedaan", aldus zaalbondscoach Robin Rösch. "Hij heeft echter niet veel ervaring in het zaalhockeyen."

"Het blijkt toch dat het lastig is deze achterstand, vooral op tactisch gebied, in te halen. Robbert heeft vier jaar meer ervaring en zit al langer in het zaaltraject. Hij kwam terug van een blessure, vandaar dat hij standby stond."

Vierde verdediger

Een andere standby-speler, Arnoud Weehuizen, kreeg ook te horen dat hij niet mee mag naar Almere. "Arnoud is onze vierde verdediger. En ik neem er drie mee naar het EK", verklaart de bondscoch van Duitse komaf.

De zaalmannen spelen tot het EK geen oefenwedstrijden meer. De internationals mogen van Rösch aankomend weekend meedoen aan de competitie. "Zolang ze maar denken om een goede arbeid/rust-verhouding."

Oranje speelt op de openingsdag van het EK tegen Oostenrijk en Tsjechië. Duitsland is de andere tegenstander van Nederland in de groepsfase.

Selectie

Willem Hertzberger, Maurits Hertzberger, Paul Maas (allen Rotterdam), Robbert van de Peppel, Vincent van de Peppel (beiden Gooische), Don Prins, Robert Tigges, Kristiaan Timman (allen Amsterdam), Bob Veldhof, Ingwer Wiese, Daan van der Wilk en Daan Meurer (allen Rood-Wit).