TRIER - Haile Gebrselassie heeft donderdag de Sylvestercross in het Duitse Trier gewonnen. De Ethiopische atleet was net twee seconden te langzaam om ook het twaalf jaar oude parcoursrecord te verbeteren.

Hij deed 22 minuten en 23 seconden over de acht kilometer. De Kenianen Shabrack Lagat en Paul Kipkorir werden respectievelijk tweede en derde.

Bij de vrouwen won de Russische Jelena Zadorosjnaja. Zij had 15 minuten en 49 seconden nodig voor het vijf kilometer lange parcours.

Soest

Jesper van der Wielen heeft in Soest verrassend de 29e Sylvestercross bij de mannen gewonnen. De pas 18-jarige atleet uit Wijchen hield in de bossen bij Soest na een race over ruim 10 kilometer Khalid Choukoud achter zich.

Favoriet Michel Butter meldde zich geblesseerd af. Het was voor het eerst sinds 2005 dat een Nederlander de oudejaarscross in Soest won. In dat jaar zegevierde Kamiel Maase.

Herzog

Bij de vrouwen demonstreerde Adrienne Herzog nogmaals dat ze momenteel in Nederland op ongekende hoogte staat bij het crossen.

De winnares van brons bij de Europese titelstrijd veldlopen in Dublin liet donderdag nationaal crosskampioene Miranda Boonstra en Ilse Pol ver achter zich. Voor de tegenwoordig in Spanje levende en trainende Herzog was het haar derde zege op rij in Soest.