MECHELEN - Springruiter Albert Zoer heeft woensdag met zijn toppaard Okidoki ver naast de hoofdprijs gegrepen in de wereldbekerwedstrijd bij Jumping Mechelen. De Drent miste na de eerste rondgang de barrage. De combinatie tikte een hindernis aan en kreeg vier strafpunten. Zoer eindigde op de vijftiende plaats.

De Japanner Eiken Sato won de barrage en daarmee de wedstrijd. Hij bleef op de rug van BV Project Cartoon foutloos in 38,82 seconden. De Ierse Jessica Kürten (Castle) werd tweede en de Belg Patrick McEntee (Ever Mury) derde. Sato won 10.000 euro en een peperdure auto.

Harrie Smolders, die dinsdag nog de tweede plaats behaalde in de Grote Prijs Topsport Vlaanderen, kwam er in de belangrijkste proef van Jumping Mechelen niet aan te pas. Hij maakte met Exquis Walnut de Muze twee springfouten en eindigde als 23e.

Tussenstand

In de tussenstand van de wereldbekerkwalificatie leidt de Nederlander Eric van der Vleuten, die niet meedeed in Mechelen, met 57 punten. Zoer staat daarin veertiende, Leopold van Asten (woensdag negentiende in Mechelen) 34e en Smolders 36e.