AMSTERDAM - Werken voetballers niet hard genoeg? Is Michael Schumacher een verrader? En wie is de Keizer van het Olympisch kwalificatietoernooi?

Kop van de dag:
Voetballer is liever bouwvakker - Goed nieuws voor Jaap Molenaar. De speler van FC Volendam liep met zijn arm onder zijn ziel rond bij de plaatselijke FC. De Volendammer klaagde dat hij niet hard genoeg moest werken, maar gelukkig is de Noord-Hollandse ploeg niet de beroerdste, waardoor Jaap zijn droomtransfer krijgt.

Quote van de dag:
'Hij is geen verrader' - Michael Schumacher maakt zijn rentree in de Formule 1, maar keert Ferrari, zijn grote liefde, de rug toe. Voor de zoon van oprichter Enzo Ferrari leidt dat tot een opmerkelijke conclusie: zelfs de grootste coureurs zijn werknemers.

Uitglijder van de dag:
Pauline van Deutekom - In 2008 werd ze gehuldigd als wereldkampioene allround, maar de crisis in huize Van Deutekom viert hoogtijdagen. Ze miste eerder deze week al de Olympische boot op de 1500 en 3000 meter, en ziet woensdag ook de laatste hoop op deelname aan de 1000 meter aan zich voorbij gaan.

Spotlight:
Jac Orie - Bier, slingers en toeters. Een slagroomfeest in de hotelkamers. Jac Orie is de Keizer van het OKT. Maar wint de ploeg omdat Orie een extreem goede coach is, of zijn de schaatsers van zichzelf al zo goed? De Zijlijn vermoedt een samenkomst van klasse en perfect afgemeten begeleiding.