LOS ANGELES - Na twee nederlagen in korte tijd heeft Los Angeles Lakers dinsdagavond (lokale tijd) weer een degelijke overwinning geboekt in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA.

De titelhouder was in het eigen Staples Center te sterk voor Golden State Warriors: 124-118. Kobe Bryant nam zijn ploeg weer eens bij de hand met 44 punten en 11 assists.

De Lakers verloren in de voorbije dagen van Cleveland Cavaliers en Phoenix Suns. Tussen beide wedstrijden in kwam de sterrenploeg uit Los Angeles wel moeizaam tot winst op Sacramento Kings, al hadden Bryant en zijn ploeggenoten daar wel een dubbele verlenging voor nodig.

Vrije worpen

De wedstrijd dinsdag tegen Golden State Warriors ging lange tijd gelijk op. De Lakers namen pas in de slotfase afstand van de bezoekers, mede dankzij vier benutte vrije worpen van Bryant.

De Amerikaanse vedette kreeg in aanvallend opzicht vooral assistentie van Pau Gasol, die goed was voor 27 punten en twaalf rebounds. De kampioen van de NBA voert de Western Conference aan met 26 zeges tegenover 6 nederlagen.