DENVER - De basketballers van de Dallas Mavericks hebben zondagavond een belangrijke zege geboekt. De strijd tussen twee topploegen in de Western Conference eindigde in 104-96 in het voordeel van de ploeg uit Texas die nu op 22 zeges tegen negen nederlagen staat.

Bij Denver Nuggets is de verhouding twintig tegen elf. Drew Gooden, terug na een rugblessure, was goed voor negentien punten. Josh Howard kwam tot zeventien punten terwijl de Duitser Dirk Nowitzki dertien punten en elf rebounds liet noteren.

De gasten slaagden er bovendien in Nuggets' topschutter Carmelo Anthony op slechts zestien punten te houden, amper de helft van zijn gemiddelde score (30,5) dit seizoen in de Amerikaanse profcompetitie. Het was pas de tweede thuisnederlaag van de Nuggets dit seizoen.

In de Eastern Conference deed Cleveland Cavaliers opnieuw van zich spreken. De zege (108-83) op Houston Rockets was de vierde op rij.

Nederlaag Celtics

Boston Celtics leed een verrassende nederlaag tegen Los Angeles Clippers. Een schot van Baron Davis in de zoemer zorgde voor de 92-90 eindstand in het voordeel van de thuisspelende Clippers.

De Celtics hadden een halve minuut voor het einde van het duel nog drie punten voorsprong. Een misser van Ray Allen luidde een tegenstoot van de Clippers in en een driepunter van Rasual Butler zorgde voor een gelijkstand met acht seconden op de klok.

Twee vrije worpen werden vervolgens door Rajon Rondo gemist voor Davis zijn ultieme poging goed zag vallen.