OOSTERBEEK - Bondscoach Harrie Weerman mist mogelijk drie belangrijke handbalinternationals voor het WK-kwalificatietoernooi medio januari in Hasselt.

Doelman Gerrie Eijlers, hoekspeler Tim Remer en opbouwer Mark Bult hebben zich met blessures afgemeld voor het voorbereidende toernooi om de Yellow Cup in Zwitserland.

Eijlers is afgehaakt met een rugblessure en neemt voorlopig rust. Remer is dinsdag geblesseerd geraakt tijdens een wedstrijd met zijn Duitse club TuS-N Lübbecke.

De linkerhoekspeler heeft zijn kniebanden opgerekt. Bult heeft last van een ontstoken knieschijf. Voor alledrie is het onzeker of ze tijdig fit zijn voor het belangrijke toernooi in Hasselt van 15 tot en met 17 januari. Oranje strijdt met België en Estland om een plaats in de play-offs voor het wereldkampioenschap van 2011 in Zweden.

Weerman bereidt zijn selectie voor in de Yellow Cup van 1 tot en met 5 januari in Winterthur. Hij heeft Iso Sluijters van E&O opgeroepen als vervanger voor Bult. Thijs van de Mortel is als keeper toegevoegd aan de groep.