AMSTERDAM - Na een tegenvallende start met drie nederlagen in de eerste vijf wedstrijden, beginnen de San Diego Chargers op stoom te raken. De laatste tien wedstrijden in de National Football League werden allemaal gewonnen.

Daarmee laat de ploeg uit Californië aan titelfavorieten Indianapolis Colts en New Orleans Saints zien klaar te zijn voor het naseizoen en de lange weg richting de Superbowl.

Dankzij de 42-17 overwinning op de Tennessee Titans van vrijdagavond is die route iets makkelijker geworden. De Chargers zijn verzekerd van de tweede plaats in American Football Conference, achter de nog altijd ongeslagen Colts, en hoeven daardoor niet in de eerste ronde van de play-offs in actie te komen.

Vince Young

In eigen stadion hadden de Titans niets in te brengen tegen de Chargers. Dat kwam bovenal door hun eigen quarterback, Vince Young, die tot drie keer toe de bal verloor en op slechts 8 van zijn 21 pogingen een medespelers wist te vinden.

Daarmee boekte hij slechts 89 yards terreinwinst, een cijfer dat in schril contrast staat met dat van Chargers-quarterback Philip Rivers die 264 yards liet noteren met twee touchdowns en succesvol was op 21 van zijn 27 pogingen.

Rushing backs

De spelverdeler werd daarnaast ook nog eens ondersteund door een succesvolle aanval over de grond. Zijn rushing backs waren goed voor nog eens 166 yards en vier touchdowns.

Door de nederlaag zit het seizoen voor de Titans er definitief op. De kleine hoop die de ploeg uit het zuiden van Amerika nog had op een wild card voor de play-offs is verkeken.