EINDHOVEN - Vincent Kortbeek heeft per direct een punt gezet achter zijn loopbaan als bobsleeër. De 27-jarige Brabander kwam de afgelopen jaren met zijn team uit in de Europa Cup.

Kortbeek, die als remmer van het team van Arend Glas de Olympische Spelen van Turijn in 2006 meemaakte, kampt met fysieke problemen en ziet daarnaast te weinig perspectief om na het huidige olympische seizoen nog eens vier jaar door te gaan tot de winterspelen van Sotsji (2014).

''Ik had al besloten dat dit seizoen een evaluatiemoment zou zijn. Ik wilde nuchter en objectief kijken hoe ik ervoor stond richting 2014. Een paar dingen liepen niet zo lekker, waardoor ik ben gaan twijfelen."

Speelde in hoofd

"Toen volgden ook nog zware bobongelukken in Königssee en Altenberg, waar ik bij was. Dat ging in mijn hoofd spelen. Niet dat ik angst heb, maar mijn nekproblemen zijn door het bobben zeker niet minder geworden. Er zijn ook nog andere dingen naast sport die ik nu en straks graag doe."

"Daarnaast heb ik, door allerlei oorzaken, niet de prestaties gehaald die ik wilde halen. Kwalificeren voor het volgende wereldbekerseizoen is al onmogelijk geworden. Dan neem je deze beslissing'', zegt Kortbeek over zijn resolute stap.