AMSTERDAM - Tim Jenniskens zit niet in de WK-voorselectie van Oranje. Tijdens de Champions Trophy in Melbourne behoorde de 23-jarige speler van Bloemendaal nog tot de equipe van bondscoach Michel van den Heuvel.

'Een paar procent' gaf hij zichzelf om naar het WK in India te mogen. ''Natuurlijk hoop je op een kansje. Maar het toernooi komt voor mij te vroeg. Ik zit er erg dichtbij en dat is een super motivatie om op deze manier door te gaan'', aldus Jenniskens.

''Wie had een maand, twee maanden geleden gedacht dat ik een kans had om naar het WK te gaan? Voor de oefeninterland tegen België ben ik opeens bij de groep gekomen. De Champions Trophy was een bonus voor mij. Ik heb daar drie wedstrijden gespeeld en drie op de tribune gezeten. En op de momenten dat ik speelde, ging het lekker. Ik heb er alles aan gedaan om de WK-selectie te halen''.

Krachtiger

'Na het WK wil ik vast bij de selectie komen. Het EK van 2011 en de Olympische Spelen van 2012 heb ik als doelen staan. Volgens Michel (van den Heuvel) ben ik op de goede weg. Ik moet alleen wat krachtiger en sterker worden. Daarin zet ik al stappen sinds ik naar Bloemendaal ben gegaan. Dat is mijn aandachtspunt: kracht.''

Tijdens de feestdagen treft Tim zijn broer Mark. De doelman van Oranje Zwart mocht ook naar de Champions Trophy, maar staat niet op de shortlist voor het WK. ''Ja, we zitten in hetzelfde schuitje. We kunnen allebei niet meer doen dan ons best.''