AMSTERDAM - Heeft Steve McClaren een mooie Kerst? Kent Mario Been het credo 'Never change a winning team'? Is Cruijff de verlosser van Catalonië?

Kop van de dag:
Been wijzigt basiselftal voor bekerduel tegen AZ - Zou Mario het credo 'Never change a winning team' niet kennen? Of is er een nieuwe groeibriljant opgestaan uit de jeugdopleiding waar we na dinsdagavond alles over weten?

Quote van de dag:
'Louis is onze rots in de branding' - 'General Sieglos' lijkt zo langzamerhand een beetje uit zijn jasje gegroeid. Van schlemiel uitgroeien tot alom gevierde held: Meester Louis komt, ziet en overruled.

Uitglijder van de dag:
Johan Cruijff - 'De Verlosser' had het al helemaal gepland. Als 'bondscoach' van Catalonië zou hij de voetbalwereld wel weer eens wat laten zien. Maar ja, dan heb je wel je beste spelers nodig. En laat die nu net niet willen.

Spotlight:
FC Twente - Het winterkampioenschap zegt natuurlijk niet alles, maar het is wel de eerste (officieuze) prijs die Steve McClaren pakt met de huidige koploper in de eredivisie. Het belooft dus in ieder geval op meerdere manieren een mooie Kerst te worden voor de Tukkers.

Filmpje van de dag:

Succes lijkt vaak onlosmakelijk verbonden met arrogantie en een grote mate van zelfgenoegzaamheid. Lionel Messi demonstreert tijdens de wedstrijd Atlante tegen Pohang Steelers verrassend genoeg geen uitzondering op deze regel te zijn.