ALTA BADIA - De Oostenrijkse skiër Reinfried Herbst heeft in het Italiaanse wintersportoord Alta Badia de wereldbekerwedstrijd slalom op zijn naam geschreven. Hij bleef na twee runs de Zwitser Silvan Zurbriggen en zijn landgenoot Manfred Pranger voor.

Het was voor Herbst zijn tweede wereldbekeroverwinning slalom dit seizoen. Vorige maand toonde hij zich ook al de beste in de Finse plaats Levi. De Oostenrijker koos in de tweede run voor een behouden tactiek die hem uiteindelijk het goud opleverde.

Zijn landgenoot Pranger leidde na de eerste afdaling, maar hij maakte in de tweede run een kostbare fout waardoor hij naar plek drie terugviel. ''Een tweede wereldbekerzege is prachtig'', luidde de eerste reactie van Herbst. ''De Oostenrijkse skiërs hebben goed gepresteerd.''

Herbst kwam tot een totaaltijd van 1.49,31. Zurbriggen gaf slechts 0,08 seconde toe, Pranger had voor de twee runs 1.49,48 nodig. Herbst staat eerste in het WB-klassement slalom. Zijn landgenoot Benjamin Raich blijft leider in de WB-overall.