ALKMAAR - Dick Advocaat heeft ook op 62-jarige leeftijd nog geen behoefte aan vrije tijd. Dat constateerde de Hagenaar donderdag bij zijn presentatie als hoofdtrainer van AZ.

Na zijn hectische periode bij Zenit Sint-Petersburg had Advocaat als bondscoach van België ineens veel vrije tijd. ''Na een paar maanden begon het toch weer te kriebelen. Ik verlangde terug naar het veld'', aldus de coach.

Advocaat combineert tot het einde van het seizoen zijn werkzaamheden als bondscoach met die van interim-coach in Alkmaar.

Vervelen

''Ik verveel me niet zo snel, maar de afgelopen tijd wel. Ik heb weer zin om dagelijks met spelers te werken. Bij de onderhandelingen met de Belgische bond had ik al aangegeven mogelijk 'iets' er naast te willen doen als die mogelijkheid zich voor zou doen."

"Waarom AZ? Omdat er geen andere club kwam'', glimlachte Advocaat, die nogmaals benadrukte na dit seizoen weer te vertrekken bij AZ.

België

''Ik ga gewoon weer terug naar België'', beloofde hij de journalisten uit het land waar hij sinds 1 oktober bondscoach is.