AMSTERDAM - Wie moet er op het WK plaatsmaken voor Ierland? Is Theo Janssen genoeg gestraft? En wat is de mening van De Kromme?

Kop van de dag:
Ierland onderneemt laatste poging - De Ieren willen als 33ste land deelnemen aan het WK voetbal. Volgens De Zijlijn is dit echter onhaalbaar. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van landen die eventueel moeten wijken ten bate van de Ierse deelname. Optie A: Duitsland, optie B: Duitsland, optie C: Duitsland, optie D: Duitsland.

Quote van de dag:
'Het is toch een aanfluiting voor al onze opleidingen dat een jongen als Danny Buijs bij ADO op eredivisieniveau mag spelen'  - 'De Kromme' heeft een mening en steekt die niet onder stoelen of banken. Dat hij daarbij vaak door een wel erg Rotterdamse bril kijkt, zal met minder enthousiasme worden ontvangen in de rest van Nederland.

Uitglijder van de dag:
Jupiler League - Het was misschien ietwat naïef om te denken dat het omkoopschandaal Nederland zou passeren. Toch blijft het altijd slikken als in ons land twee mogelijke duels aangemerkt worden als verdacht. Maar als je dit doelpunt ziet, vraag je je toch af waarom België niet bij de verdachte landen zit.

Spotlight:
Theo Janssen - Coach Steve McClaren gaf zondagavond in Studio Voetbal aan dat de schokkende ervaring van het auto-ongeluk genoeg straf was voor de markante middenvelder van FC Twente. De clubleiding was het daar niet mee eens en besloot Janssen de komende twee maanden op non-actief te zetten.