MELBOURNE - De jonge mannen van Oranje kregen zondag niet zomaar een lesje van Australische hockeyers. We hebben het hier over mannen met soms angstaanjagende Mo's en Chops.

Een groot aantal spelers uit de selectie van bondscoach Ric Charlesworth draagt een snor en niet zelden gecombineerd met enorme bakkebaarden. Vooral de druipsnor is populair in het Australische kamp. Vanwege ‘Movember', de hele maand november waarin mannen door het laten staan van een snor geld kan worden ingezameld voor het goede doel (Men's Health zamelt geld in voor de strijd tegen prostaatkanker en depressie).

Opvallend dat vooral degenen met de grootste snorren prominent terug zijn te vinden op de scorekaart van de wedstrijd tegen Nederland: Glenn Turner, Luke Doerner en natuurlijk Grant Schubert (foto, links) die al voor rust geweldig huis hield met het scoren van een heuse hattrick tegen de youngsters van Oranje. En die moeten nog tegen de snorren van Engeland dat trouwens druk in gevecht is met de Aussies: welke ploeg weet het meeste geld op te halen met hun Mo?

De vraag is wat er gaat gebeuren als de Mo's een dezer dagen weer worden afgeschoren zoals de traditie wil? Verliezen de Aussies dan niet hun kracht? Charlesworth lachte die opmerking zondag na de demonstratie van zijn mannen weg. Waarom zou hij zich ook druk maken? Hij heeft altijd nog Jamie Dwyer, tegen Oranje goed voor het scoren van de mooiste goal van de wedstrijd. En Dwyer heeft geen Mo. Hij scheert zich, in tegenstelling tot zijn zwager Mark Knowles, elke dag glad. Zo kan het dus ook.