HOOFDDORP- Promovendus Oranje Zwart verraste door in eigen huis landskampioen Amsterdam op 2-2 te houden. De Eindhovense ploeg draait al het hele seizoen boven verwachting en staat keurig in de middenmoot. Toch kijkt coach Ageeth Boomgaardt vaker naar onderen dan naar boven.

"We hebben een mooi puntje gepakt, maar het dak ging er hier niet af hoor', vertelt Boomgaardt na de wedstrijd. ‘Natuurlijk zijn we blij met dit resultaat. Vooraf had ik voor een gelijkspel getekend."

"We hebben hard voor het punt moeten werken", blikt de roerganger van OZ terug. "Amsterdam was beter. Zij creëerden meer kansen en kregen ook meer corners. Maar ze stonden niet helemaal op scherp vandaag. Na rust speelde Amsterdam in een extra versnelling, ook toen zijn we in een goede afloop blijven geloven."

"Toch zijn we nog niet safe. Forward degradeerde twee seizoenen geleden met twintig punten", herinnert Boomgaardt zich. "Wij staan nu op zeventien. Het is niet zo dat ik een puntenaantal in mijn hoofd heb, waarbij ik denk dat we zeker zijn. Maar we kijken nog steeds meer naar beneden dan naar boven."