DE BILT - Golfer Jurrian van der Vaart maakt de overstap van amateur naar prof. Het 23-jarige talent uit Almelo heeft onderdak gevonden bij Golf Team Holland. ,,Hij heeft een mooie amateurcarrière achter de rug en is klaar voor de volgende stap'', aldus directeur Niels Boysen maandag.

Van der Vaart baarde dit jaar opzien met titels in het Nationaal Open en het NK strokeplay. Hij deed al een verwoede poging om via de Qualifying School een speelkaart voor de Europese Tour te bemachtigen. Van der Vaart won zelfs het toernooi in de eerste fase, maar kwam er in de tweede fase niet meer aan te pas.

De Twent is alweer de tiende speler die toetreedt tot Golf Team Holland, het initiatief van de Nederlandse Golf Federatie en Van Lanschot Bankiers om jonge, talentvolle golfers te ondersteunen aan het begin van hun professionele carrière.

Inder van Weerelt, Joost Luiten, Wil Besseling, Marjet van der Graaff, Richard Kind, Christel Boeljon, Dewi-Claire Schreefel, Floris de Vries en Kyra van Leeuwen gingen hem al voor.