MAASTRICHT - Springruiter Vincent Voorn heeft zondag in het MECC de Grote Prijs van de Stad Maastricht gewonnen. Met zijn paard Audi's Gestion Priamus was hij in de barrage de enige van vier kandidaten die foutloos bleef. Voorn verdiende met het succes 16.500 euro.

In het sterk bezette internationale deelnemersveld ging ook de tweede plaats naar een Nederlander. Die was voor Uriël Taken met Rendez-Vous. De derde plek ging naar de Oostenrijker Gerfried Puck.

Het parkoers van Maastricht was zwaar, wat bleek uit het gegeven dat van de 43 starters er slechts vier foutloos bleven. Gerco Schröder was er dichtbij. De Twent had met Eurocommerce New Orleans echter een kleine tijdsoverschrijding, waardoor hij buiten de finale bleef.

Olympische Spelen

Vincent Voorn is de zoon van Albert Voorn, die op de Olympische Spelen in Sydney (2000) achter landgenoot Jeroen Dubbeldam de zilveren medaille won.

Voorn junior maakte in 2007 te Mannheim deel uit van de nationale equipe, die goud won op het Europees kampioenschap. In 2008 deed hij met Alpapillon Armanie mee aan de Olympische Spelen, maar stelde daar teleur.