MELBOURNE - "We wisten dat dit kon gebeuren", zegt Michel van den Heuvel na de fikse nederlaag die zijn Oranjemannen opliepen tegen Australië (7-2).

"We zijn pas dinsdag in Melbourne gearriveerd en dan heb je hier en daar nog wat last van de jetlag. Dat bleek wel in de wedstrijd tegen Australië waarin we op diverse momenten werden overpowered door de Aussies. Vooral voor rust."

Herstel

Nederland was dan al na twee minuten op voorsprong gekomen door een strafcorner van Taeke Taekema, maar vervolgens gingen de Aussies helemaal los. Na 35 minuten stond het 1-5.

"Na rust wisten we ons enigszins te herstellen. Maar wat je vooral zag was dat we bij fifty-fifty-momenten het voordeel uiteindelijk niet bij ons lag. Dat misten we in deze wedstrijd. We waren er nog niet klaar voor, vandaag. Maar we zullen terugkomen in dit toernooi."

Les

De afstraffing wordt vooral gezien als een les. "Zoals je weet zijn we hier naar Melbourne toegekomen met een jonge groep die we internationale lessen willen bijbrengen. Dan is dit inderdaad een grote les. We zullen er veel van leren en hier antwoorden op vinden."

Dat is wat Van den Heuvel dan ook hoopt. "Ik verwacht dat de jongens revanche nemen. Vooral voor zichzelf. We zijn hierheen gekomen om te groeien als een groep en om nieuwe jongens ervaring op te laten doen. Dat is het belangrijkste. En vergeet niet dat Spanje vlak na aankomst in Australië ook fors verloor van Australië: 8-2."