ASPEN - Kathrin Hölzl heeft zich zaterdag in het Amerikaanse skioord Aspen de beste getoond op de reuzenslalom, tellend voor de wereldbeker. De 25-jarige Duitse wereldkampioene bleef over twee runs de Oostenrijkse Kathrin Zettel 24-honderdste van een tel voor. Het brons ging op ruim een seconde naar de Italiaanse Federica Brignone.

Hölzl verraste vorig seizoen iedereen met de wereldtitel in Val d'Isere. Een wereldbekerzege had ze nog niet achter haar naam staan. Die haalde ze zaterdag in Aspen eindelijk binnen.

''Ik ben niet zo gek op Aspen, dat gaat nu echter veranderen'', zei de Duitse winnares, die de snelste was in de ochtendrace en haar voorsprong in de tweede run keurig consolideerde.

Voor de Amerikaanse Lindsey Vonn blijft de reuzenslalom een vervelende discipline. Vonn heeft 22 wereldbekerzeges achter haar naam staan, op alle disciplines behalve de reuzenslalom.

Zaterdag in Aspen ging het weer fout. In de eerste run raakte ze hoog in de piste een steen. De Amerikaanse slaagde er vervolgens niet in de tweede run te halen. Ze kan zondag revanche nemen op de slalom.