BARCELONA - De Nederlandse golfers die zaterdag in Barcelona begonnen zijn aan de finale van de 'Qualifying School' in de hoop op een Europese Tourkaart moeten zich de komende dagen aanzienlijk verbeteren om hun droom waar te maken.

Routinier Rolf Muntz, die dankzij een toernooizege in het verleden altijd welkom is, was met een ronde van 71 (-1) op PGA Golf de Catalunya de minst slechte.

Hij noteerde op course 1 drie birdies en twee bogeys en vond zijn naam naderhand terug op de 65e plaats. Slechts de beste dertig spelers na zes ronden kwalificeren zich.

Wil Besseling startte op course 2 (par 70) en voldeed precies aan het baangemiddelde. Op de achttiende hole verspeelde hij twee slagen.

Luiten

Joost Luiten staat voorlopig net buiten de top honderd met +1. De Bleiswijker, die door een blessure lang uit de running was, mag in 2010 overigens sowieso bij vijf toernooien nog bewijzen dat hij tussen de grote jongens thuishoort.

Floris de Vries (+2) speelde erg wisselvallig. Op de derde en elfde hole liet hij in totaal zeven slagen liggen. De jongeling sloeg ook zes birdies.

Na de eerste dag leidt de Fransman Julien Guerrer met -10. Bijna alle topscores werden gemaakt op baan 2.